Forum računara
Kako promeniti vise fotografija istovremeno - Verzija za Štampu

+- Forum računara (http://www.itfreaks.rs)
+-- Forum: Multimedija i grafika (/forum-57.html)
+--- Forum: Video grafika (/forum-59.html)
+--- Tema: Kako promeniti vise fotografija istovremeno (/thread-433.html)

Kako promeniti vise fotografija istovremeno - Meri - 02-20-2012 02:04 AM

Cao posto se zanimam fotografijama i obradjujem pojedine htela bih da u svaku umetnem svoj logo.
Imam na stotine fotografija i prosto ne znam kako bih mogla to da uradim odjednom u fotosopu.. ima li neko ideju ?

RE: Kako promeniti vise fotografija istovremeno - Meri - 02-21-2012 01:50 PM

bilo ko?

RE: Kako promeniti vise fotografija istovremeno - Dejan - 02-21-2012 07:04 PM

(02-20-2012 02:04 AM)Meri Piše:  Cao posto se zanimam fotografijama i obradjujem pojedine htela bih da u svaku umetnem svoj logo.
Imam na stotine fotografija i prosto ne znam kako bih mogla to da uradim odjednom u fotosopu.. ima li neko ideju ?

Zdravo Meri, dobro došla. Za fotošop, barem ono što sam ja isprobao je bilo uz pomoć batch komande i radilo je perfektno na koliko god želiš fotografija. Jedino je mana, barem po meni predstavljala pozicija teksta na različitim dimenzijama fotografija...

Probaj pa javi ako ne prolazi...

RE: Kako promeniti vise fotografija istovremeno - Meri - 02-22-2012 01:05 AM

hvala dejane za ovu ideju odlicna je.. i meni pravi problem dimenzija posto imam dosta razlicitih slika na kompu..imas li ideju kako bih mogla i to da resim?

RE: Kako promeniti vise fotografija istovremeno - dragg - 02-26-2012 01:25 AM

Koliko shvatam, htela bi da pozicioniraš text procentualno (npr. na 10% visine) a ne za fiksan broj pixela. Mogla bi da napišeš VBA script u npr. Corel Photopaintu (verovanto i u PS ali ga ne koristim, ne znam dal' ima VBA).

RE: Kako promeniti vise fotografija istovremeno - Meri - 02-26-2012 08:11 PM

(02-26-2012 01:25 AM)dragg Piše:  Koliko shvatam, htela bi da pozicioniraš text procentualno (npr. na 10% visine) a ne za fiksan broj pixela. Mogla bi da napišeš VBA script u npr. Corel Photopaintu (verovanto i u PS ali ga ne koristim, ne znam dal' ima VBA).

da htela sam da postavim u donjem desnom uglu tekst ali kod nekih fotografija koje su vece ili manje od probranih taj tekst ili logo pobegne jer nisu sve istih dimenzija sortirala sam fotografije po dimenzijama i kreirala templejte u fotoshopu pa tako postavljam zeljeni tekst.... samo sto mi oduzima puno vremena..slabo se razumem u te scripte i pisanje u vba to smo na informatici radili i bila mi je muka svaki put od toga moze mala pomoc za corel?
edit: ima u fotosopu ali pravi problem pozicioniranja to je ono sto je dejan predlozio

RE: Kako promeniti vise fotografija istovremeno - dragg - 02-26-2012 10:36 PM

To je jednostavan script ali ne mogu pre srede (ispit). A do tada možda i završiš sav posao ručno.

RE: Kako promeniti vise fotografija istovremeno - Meri - 02-26-2012 11:30 PM

pa obradila sam vecinu fotografija koje su istih dimenzija ali za ove jos nisam uradila ..njih cu sutra najverovatnije..ali nema veze postavi jer me interesuje kako se preko corela to radi
srecno na ispitu

RE: Kako promeniti vise fotografija istovremeno - dragg - 03-01-2012 11:31 AM

Hvala na lepim željama, dobro je prošlo. Što se tiče tvog problema - malo sam se preračunao. Photopaint nema nijedan crtaći objekat niti metod u svom VBA object modelu. Možeš da rotiraš ili kropuješ sliku, ali nema dodavanja grafičkih elemenata niti teksta kroz VBA script. Pretpostavljam da PS ima ozbiljniji object model, ali ne radim sa njim...